NUTREND IsodrinX  35g pomaranc

NUTREND IsodrinX 35g pomaranc

1,00 €
S DPH Dodanie 1 - 2 pracovné dni

Jedinečný športový nápoj, ktorý vášmu telu pri pohybovej aktivite zabezpečí kvalitnú hydratáciu. Vďaka vysokému obsahu rýchlo vstrebateľných sacharidov je ideálnym zdrojom energie, dodáva telu optimálne množstvo minerálov a je s prídavkom 10 vitamínov. Ponúka hypotonické aj izotonické riedenie.

skladom

izotonický nápoj má osmotický tlak rovnaký ako telesné tekutiny. Vzhľadom k tomu, že ľudský pot má nižšiu osmolalitu než telesné tekutiny, je potrebné dbať na cielené a riadené dávkovanie. Obsah minerálov v pote je nepriamo úmerný teplote okolitého prostredia (so stúpajúcou teplotou klesá koncentrácia minerálov v pote), preto je potrebné pri teplotách nad 25°C zvýšiť množstvo vody použitej na prípravu ISODRINXU o 10 až 20 %. Pri neúmerne zvýšenej konzumácii izotonických nápojov môže dôjsť k väčšiemu príjmu elektrolytov, než je ich výdaj, a teda k vyššiemu príjmu než je aktuálna potreba. Dôjde tak k zahusteniu ich koncentrácie v extracelulárnych tekutinách a k narušeniu osmotickej rovnováhy medzi extracelulárnou tekutinou a bunkami.

Minerálna zmes je v kombinácii s jednoduchými cukrami (glukóza, sacharóza) a s komplexnými sacharidmi (maltodextrín), čo zaručuje efekt dodania "rýchlej" a "pozvoľnej" energie. Nápoj je v odporúčanom množstve určený pre každého jedinca k bežnému doplneniu tekutín a základných minerálov.

Odporúčané dávkovanie:

  • hypotonický nápoj užívajte v priebehu výkonu kvôli hydratácii organizmu
  • izotonický nápoj užívajte v priebehu výkonu pre doplnenie energie a stratených minerálov - je možné použiť aj pred pretekmi pre predzásobenie sacharidmi a minerálmi
  • použitie:
    • pomer riedenia pre izotonický nápoj je 35 g (mierne navŕšená odmerka) na 500 ml vody (osmolalita 275-305 mOsm/kg)
    • pomer riedenia pre hypotonický nápoj je 35 g na 750 ml vody (osmolalita menej ako 250 mOsm/kg)
    • na prípravu použite čistú vodu, nie minerálne vody
    • pred použitím nádobu pretrepte
20995

Konkrétne Odkazy

NUTREND IsodrinX 35g pomaranc

1,00 €